Bij elk type onderzoek staat er een knop dat naar het afsprakensysteem verwijst. Het is van belang om het correcte type behandeling uit te kiezen zodat de onderzoekstijd voldoende is. Indien u twijfelt, bel dan gerust naar het nummer 0476/934229.

 

Let goed op of uw afspraak in Astene of Gavere doorgaat. Dit wordt ook telkens in uw bevestiginsmail weergegeven.

Indien u op een ander moment wenst een afspraak te maken neemt u best telefonisch of via mail contact op. 

 

Voetverzorging 

Voetproblemen zoals eeltvorming, een eeltpit (eksteroog) worden op de juiste manier verwijderd. Nagels worden recht afgeknipt. We streven naar een gezonde voet.  

Diabetes voetverzorging 

Bij personen met de diagnose diabetes is het noodzakelijk om wonden te vermijden, gezien deze omwille van slechte doorbloeding, moeilijk te genezen zijn. Een goede screening van de voet door de podoloog zorgt voor een daling van eventuele voetcomplicaties bij diabetes patiënten. 

Diabetes voetscreening

Patiënten met diabetes hebben recht op 2 maal per jaar een terugbetaling van het ziekenfonds om hun voeten op gevoelsstoornissen, doorbloeding en reflexen te screenen. Diabetes kan zenuwen, bloedvaten en spierpees reflexen aantasten waardoor het gevoel in de voeten sterk afneemt. Na het uitvoeren van verschillende testen , wordt de uitkomst via een score beoordeeld en meegedeeld aan de huisarts.  Jaarlijks kunnen we opvolgen of het gevoel gelijk blijft, indien er toch iets wijzigt kunnen we tijdig ingrijpen en complicaties vermijden. 

Oncologische voetverzorging

Chemobehandelingen kunnen een effect hebben op uw voeten, hierbij spreken we dan van hand-voet-huidsyndroom of ook wel hand- en voetsyndroom genoemd. Laat uw voeten screenen en krijg het gepaste advies mee om ongemakken te voorkomen of te behandelen. 

Verwijderen eeltpit(ten)

Eeltpitten voelen aan als een scherpe, stekende pijn in de voet. Dit kan op een pijnloze manier verwijderd worden. 

Schimmelnagel - kalknagel

Schimmelnagel : screening om te zien of het weldegelijk een schimmelnagel is. Daarna wordt deze behandeld + advies voor nazorg. 

Kalknagel : screening om te zien of het weldegelijk een kalknagel is. Daarna wordt de nagel dunner/platter gefreesd. 

Verwijderen ingegroeide teennagel

De ingroeiende nagel wordt op een steriele manier verwijderd en ontsmet. Hierbij voel je vaak onmiddellijk resultaat. 

Nagelbeugel

Bij een nagel die te gekruld staat kan er vaak last / druk worden gevoeld aan de zijkanten van de nagel. Door middel van een beugel laten we de nagel plat groeien waardoor er minder druk veroorzaakt wordt en de pijn verdwijnt. 

Wondzorg en drukontlasting

Doormiddel van drukontlasting kan een wonde op de voet of tussen de tenen efficiënter genezen. 

Wratten

Vaak wordt een wrat verward met een eeltpit ( eksteroog). De wrat wordt op een correcte manier behandeld en verder opgevolgd. 

Siliconetherapie

Een silicone kan dienen als een correctieve of een protectieve therapie. Bij scheefstanden van tenen kunnen deze na screening gecorrigeerd worden via een silicone die op maat is gemaakt. Bij een hallux valgus kan overdruk of scheefstand van de tweede teen vermeden worden met behulp van een silicone, het scheef groeien van de grote teen wordt hierdoor een stuk afgeremd.  We kunnen ook bepaalde delen van de voeten gaan beschermen met een silicone als protectieve therapie.

Onderstaande patiënt had last van een wonde op zijn tweede teen. Deze wonde werd veroorzaakt door het scheef groeien van zijn grote teen (hallux valgus), dat zorgde voor overdruk op zijn tweede teen. Na de nodige wondzorg en drukontlasting werd een silicone gemaakt die zorgt voor minder druk op de tweede teen.