Waarom specifiek met kinderzolen werken en niet een volwassen zool gebruiken voor kinderen? 

97% van de kinderen wordt geboren met een flexibele platvoet. Tegen de leeftijd van 7 jaar moet een kind uit zijn platvoet gegroeid zijn en staat het hielbeen recht. Bij een aantal kinderen verloopt dit proces niet zoals het moet en dan is het toepassen van een kinderzool voordelig. Kinderen zijn nog volop in de groei waardoor we meer kunnen corrigeren dan bij volwassenen. Dit proces loopt tot dat de groeischijven van het kind dicht zijn rond de leeftijd van 15 jaar. Een kinderzool is volledig rigide en veroorzaakt zelden adaptatiemoeilijkheden of pijn. 

Door extra te corrigeren en de kinderen jaarlijks op te volgen ervaren we dat ze vaak kunnen stoppen met het dragen van hun zolen vanaf de leeftijd van 15 jaar. 

Bij elk type onderzoek staat er een knop dat naar het afsprakensysteem verwijst. Het is van belang om het correcte type onderzoek uit te kiezen zodat de onderzoekstijd voldoende is. Indien u twijfelt, bel dan gerust naar het nummer 0476/934229.

Let goed op of uw afspraak in Astene of Gavere doorgaat. Dit wordt ook telkens in uw bevestiginsmail weergegeven.

Indien u op een ander moment wenst een afspraak te maken neemt u best telefonisch of via mail contact op. 

Biomechanisch onderzoek (inclusief stapanalyse)

Hierbij wordt het volledige lichaam gescreend en opgemeten. Daarna bekijken we waar mogelijke lichamelijke klachten vandaan komen. Hierbij streven we naar een pijnvrij bewegen in het dagelijkse leven. 

Mee te brengen : short zodat de knieën goed zichtbaar zijn + al uw schoenen die u draagt + eventuele huidige orthopedische of podologische zolen. 

Biomechanisch onderzoek met uitgebreide loopanalyse

Bovenop de volledige screening en opmeting van uw lichaam wordt er ook een loopanalyse uitgevoerd op een loopband met ingebouwde druksensoren. U kan via een scherm meevolgen waar de grootste druk in uw voeten tijdens het lopen is en aan de hand van high speed camera's wordt uw loopstijl geanalyseerd. Dit onderzoek helpt om efficiënter te lopen en blessures te vermijden. 

Mee te brengen : short + al uw schoenen die u draagt + eventuele huidige orthopedische of podologische zolen. 

Bikefit

Het expertiseteam screent en past uw dynamische optimale efficiëntie op de fiets aan. Dit gebeurt met behulp van de nieuwste soft- en hardware tools. Uw positie wordt naar comfort en prestaties geoptimaliseerd met een accent op blessurepreventie. 

Hiernaast kan u een voor en na foto zien van een vrouwelijke fietser. Op de bovenste foto zie je veel meer piekdrukken en de druk ligt ook meer voorwaarts op het zadel. Op de onderste foto zijn de piekdrukken lager en hebben we de druk meer naar achter verplaatst waardoor de zitbeenknobbels beter ondersteund worden.

Mee te brengen : fietskledij + fietsschoenen + schoenplaatjes + fiets + eventuele huidige orthopedische of podologische zolen. 

Afhaalafspraak podologische zolen

Breng zeker al uw schoenen mee als u uw zolen komt afhalen. Zo kunnen we de zolen in al uw schoenen passen. 

 

Controle afspraak podologische zolen

Deze afspraak maakt u enkel indien u wenst te controleren of uw podologische zolen nog in orde zijn of er nog een aanpassing moet gebeuren aan uw huidige podologische zolen. 

Mee te brengen : schoenen + huidige podologische zolen. 

Vernieuwen podologische zolen met onderzoek 

Bij kinderen worden de metingen na een jaar opnieuw geëvalueerd en bekijken we de vooruitgang. Kindervoeten groeien jaarlijks gemiddeld 2 schoenmaten. Hierdoor is het van belang om de zolen jaarlijks te vernieuwen aangezien het sturingspunt van de voet zich naar voor verplaatst doordat de voetlengte toeneemt en het sturingspunt op de zool zich dus niet meer op de juiste plaats bevindt. Deze afspraak kan enkel ingeboekt worden als uw huidige podologische zolen door mezelf vervaardigt zijn, indien deze door een andere zorgverlener gemaakt zijn moet u een afspraak maken bij het onderwerp 'Biomechanisch onderzoek'.  

Mee te brengen : short + schoenen + huidige podologische zolen.