Bij elk type onderzoek staat er een knop dat naar het afsprakensysteem verwijst. Het is van belang om het correcte type behandeling uit te kiezen zodat de onderzoekstijd voldoende is. Indien u twijfelt, bel dan gerust naar het nummer 0476/934229.

Let goed op of uw afspraak in Astene of Gavere doorgaat. Dit wordt ook telkens in uw bevestiginsmail weergegeven.

Indien u op een ander moment wenst een afspraak te maken neemt u best telefonisch of via mail contact op. 

Voetverzorging

Voetproblemen zoals eeltvorming, een eeltpit (eksteroog) worden op de juiste manier verwijderd. Nagels worden recht afgeknipt. We streven naar een gezonde voet.  

Diabetische voetverzorging

Bij personen met de diagnose diabetes is het noodzakelijk om wonden te vermijden, gezien deze omwille van slechte doorbloeding, moeilijk te genezen zijn. Een goede screening van de voet door de podoloog zorgt voor een daling van eventuele voetcomplicaties bij diabetes patiënten. 

Diabetische voetscreening

Patiënten met diabetes hebben recht op 2 maal per jaar een terugbetaling van het ziekenfonds om hun voeten op gevoelsstoornissen, doorbloeding en reflexen te screenen. Diabetes kan zenuwen, bloedvaten en spier-pees reflexen aantasten waardoor het gevoel in de voeten sterk afneemt. Na het uitvoeren van verschillende testen , wordt de uitkomst via een score beoordeeld en meegedeeld aan de huisarts.  Jaarlijks kunnen we opvolgen of het gevoel gelijk blijft, indien er toch iets wijzigt kunnen we tijdig ingrijpen en complicaties vermijden.

Oncologische voetverzorging

Chemobehandelingen kunnen een effect hebben op uw voeten, hierbij spreken we dan van hand-voet-huidsyndroom of ook wel hand- en voetsyndroom genoemd. Laat uw voeten screenen en krijg het gepaste advies mee om ongemakken te voorkomen of te behandelen. 

Verwijderen eeltpit(ten)

Eeltpitten voelen aan als een scherpe, stekende pijn in de voet. Dit kan op een pijnloze manier verwijderd worden. 

Schimmelnagel

Screening om te zien of het weldegelijk een schimmelnagel is. Daarna wordt deze behandeld + advies voor nazorg.

Verwijderen ingroeiende nagel

De ingroeiende nagel wordt op een steriele manier verwijderd en ontsmet. Hierbij voel je vaak onmiddellijk resultaat. 

Nagelbeugel

Bij een nagel die te gekruld staat kan er vaak last / druk worden gevoeld aan de zijkanten van de nagel. Door middel van een beugel laten we de nagel plat groeien waardoor er minder druk veroorzaakt wordt en de pijn verdwijnt. 

Wratten

Vaak wordt een wrat verward met een eeltpit ( eksteroog). De wrat wordt op een correcte manier behandeld en verder opgevolgd. 

Siliconetherapie

Bij kinderen die standsafwijkingen aan hun tenen hebben , is dit vaak nog flexibel. Bijvoorbeeld tenen die over elkaar groeien.  Doormiddel van siliconetherapie kunnen we de stand van de tenen wijzigen.